Thursday, August 4, 2011

Contest Saya Suka Dan Saya Komen

\
nak join kelik banner..

sebelum komen blog farah, cp mintak ampun dulu kalau tersalah kata atau mengguris hati farah k..

okeh, cp mula dari header..
header farah tak center and size dia agak tinggi.. memang header tu cantek tp farah boleh buat heder yg sama cuma lebih simple dan kemas.. cuba kelik DISINI utk tutorial centerkan header..

seterusnya main background.(tempat buat entri)
oleh sebab background farah dah kaler puteh dan kiut dengan tapak kaki kuceng tuh,
awak boleh pilih main background yg lebih menyerlah selain dari warna puteh jugak..jadi main background akan lbh myerlah dr blog background:) tutorial DISINI
dengan ini penulisan dan entri awak lebih menarik..:)

beralih kepada font.. font cp takde masalah.. mudah di baca dan warna tuh boleh diterima..:)

kemudian side bar..
side bar farah nampak kurang kemas.. sebab warna title side bar tuh kurang menarik..:) oleh sebab background side bar tu dark transparent.. lebih cantik kalau farah kasi background utk tittle agar lbh menyerlah..
untuk dapatkan sidebar yg lebih menarik KLIK DISINI

shoutbox pulak.. lebih baik kalau buat shoutbox tersembunyi dan tukar kepada shoutmix.. sebab mostly blogger tak suka tulis detail banyak kali, termasuk cp..:D KLIK SINI untuk mengetahui cara mendapatkan shoutbox yg lebih kemas:)

bloglist pun dah cantek.. ade scroll untuk kekemasan yg maksima..:)

sekian, tu jer dari cp.. harap membantu..:)

wish u luck oke! :)

1 juta doakan cp menang:

fara anak abah said...

mekaseh join n for the blog comment=) ape id fb eh?