Saturday, August 6, 2011

Review Blog Boleh Menang:)

nak join kelik header di atas


Sebelum review cp nak susun 10 jari kalau ada salah dan silap k.

Cp akan start dari atas k..:)

1. Header
#  simple, sesuai dengan background, menunjukkan keseluruhan tema blog.

2. Side Bar
a) "About Me" yang cun!

b) archive : lebih cantik kalau salwa buat scroll utk lebih kemas.. boleh rujuk tutorial DISINI

c) Follower site : tidak strategik, apa kata kita letak atas ckit spya, org senang nak follow, bukak jer bole trus follow..:) selain tuh, sediakan initiative follow button sbb GFC tu salu byk masalah.. jadi supaya org x hadapi masalah tuk folow, lebih baek sediakan payung sebelum hujan.. kan?:D tutorial SINI

d) shoutbox : cun! ditambah dgn jenama shoutmix..:) terbaek..!

e) banner cun! mr. panda2..hihi

3. Post Entry
a) title post: Simple :)
b) fonts: cantek, sesuai! tp mcm kecik je kan?:) besa sket la.. hihi..
c) comment site: pop-up window,:) sgt baek..:) cp suggest buat reply to comment supaya salwa lebih mudah nak reply komen kte org..:) TEKAN SINI untuk tutorial:)

4. miscellaneous
a) tiada disable right click :)
b) ada salji effect.. so cool!

totally blog anda sangat kemas dan kacak! keep on bloggin yea! :)

Sekian Itu sahaja review untuk blog awak..:D
harap tidak mengguris hati..:)







2 juta doakan cp menang:

salwaismail said...

thanks sebab sudi join :)

Panggil aku Han said...

datang jenguk2 :)
heheh gud luck ye..
han pn join jugak :)

http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/08/contest-review-blog-dapat-rm.html