Tuesday, September 20, 2011

Tutorial: Simple Lucky Draw By Cik Purple | #Contoh Sahaja# |

Oke, ini adalah contoh dan tutorial macam mana nak join sebarang lucky draw, giveaway atau contest.

Bila SYARAT nak join meletakkan Buat Satu Entri, korang bukak la new post nih macam biasa.. hihi..
ikut la, tajuk apa yang dia suruh buat.. contoh macam nih, cp buat untuk lucky draw blog cp.

pastu copy banner dan BACKLINK. 

BACKLINK bermaksud, bila korang tekan gambar cun cp kat atas nih,(sila muntah sekarang) korang akan terbang terus ke blog cp yang satu lagi.. yakni blog yang menjalankan lucky draw tersebut. hihihi.. :D cuba tekan.. hihi.

cara caranya:
copy banner tersebut, 
1. korang highlight, paste kat blog korang
Pastu dah paste, korang tekan gambar tuh, then tekan link yang kat atas tuh..errr.. paham tak? masa nak tulis entri, ada kan link yang sebaris ngan tempat fonts, size, color, highlight pastu link
haa.. bila kuar kotak dia, letak la URL blog cp kat web address

okeh, part backlink dah siap.. now kita nak tag pulak yer..

tag senang jer.. 
buat macam nih, 

Saya Tag:
Cik Purple
Genkcorner

Pastu korang pegi blog member korang kat atas nih, JERIT KAT SHOUTBOX dia, Anda di tag! dan kasi backlink kat dia.. :)

pastu dah siap la.. bole la publish post.. dah publish post.. amik url korang tuk entri nih, then korang kasi kat ruang komen cp.. siap! :)

contoh komen:

macam tuh pun dah cukup and cp approve..:)

tak paham? tengok salah satu contoh yg cp join.. http://cpluckiest.blogspot.com/2011/09/2-in-1-contest-by-yana.html

0 juta doakan cp menang: